Checklist; zo creëer je een fijne werkplek aan huis

  • Geplaatst op
  • Door Webmeubels
  • 0
Checklist; zo creëer je een fijne werkplek aan huis

Oké, reality check! Met code rood en ellenlange files nog vers in het geheugen, wordt het suffe kantoor steeds vaker vermeden. Thuiswerken is hipper dan hip. Maar wat zijn nu eigenlijk de do's & dont's voor een jaloersmakende werkplek?

Thuiswerken geeft veel vrijheid, maar kent ook zijn uitdagingen. Soms kan het best saai zijn zonder collega's. Een verfrissende en inspirerende werkplek is dan absoluut een must; een plek waar je ontspannen de mouwen op kunt stropen en het liefst zo productief mogelijk. Misschien vind jij het heerlijk om vanuit je luie stoel of hangmat te werken, maar dat is wellicht niet de beste optie. Een comfortabele werkplek is van essentieel belang. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Soms moet je creatief zijn om een aangename home office te creëren.

Het moet echt een ruimte zijn waar je je kunt concentreren, waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten en de ruimte moet natuurlijk ook een beetje stylish verantwoord zijn. Maar; comfort gaat voor alles, er gaat natuurlijk niets boven het genot van comfy thuiswerken. Met onderstaande tips word je een heuse thuiswerk pro.

 

Een fijne werkplek maakt het verschil.

-          Kies een comfortabele stoel.

Een comfortabele werkplek is heeeeeeeel belangrijk. Je zult waarschijnlijk flink wat uurtjes vertoeven achter je laptop, als je dit dan ook nog eens doet op een ultra comfortabele stoel, dan zit je helemaal gebakken. Een fijne stoel is de basis en dus zeker geen overbodige luxe.

 

-          Zorg voor voldoende daglicht om fit en alert te blijven.

Licht geeft energie. Zijn er ramen in de ruimte? Idealiter kijk je hier op uit, dat verhoogt namelijk de productiviteit. En natuurlijk is het ook fijn om af en toe even uit het raam naar buiten te turen. Ben je gebonden aan een kleine ruimte? Dan zijn voldoende lichtbronnen echt onmisbaar. Ga af en toe even naar buiten voor de nodige dosis vitamine D.

 

-          Opgeruimd staat netjes.

Ben je iemand die claustrofobisch wordt van drukke ruimtes? Hanteer dan een clean desk policy en baken je werkruimte af met leuke en nuttige accessoires. Een rommelig bureau brengt vooral afleiding en chaos met zich mee en ordelijk kan echt wel gezellig zijn. Dus zorg voor voldoende opbergruimte en voorkom dat het overvol wordt. Leg de dingen die je regelmatig nodig hebt binnen handbereik. Appeltje eitje!

 

-          Ga voor multifunctionele meubels en creëer een werkplek 2.0.

Een interieur die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken? IDEAAL! Een trolley met wieltjes die je makkelijk kan verplaatsen. Poefjes en krukjes als extra zitplek of een inklapbureau die tevens als kast dient.

 

-          Zorg dat je je thuisvoelt.

Style je home office zo dat het past bij de rest van de ruimte zodat het een geheel wordt. Voorkom dat het een kale bedoeling wordt door wat elementen toe te voegen aan je home office die inspireren. Zorg er wel voor dat ze niet teveel afleiden, want je moet natuurlijk wel aan je eigen werk toekomen. Leef je helemaal uit op de muurdecoratie en geef je eyecatcher een mooie plek op een inspiration wall of creëer een giga whiteboard zodat je creativiteit getriggerd wordt. Een kleur doet ook wonderen!

 

-          Ga voor groen en breng de natuur naar binnen.

Planten geven een rustgevend effect en zorgen bovendien voor een boost op je concentratieboog. Zo kun je heerlijk ontspannen aan het werk. En het schijnt dat planten ervoor zorgen dat je minder last hebt van je vier uur dipje. DOEN dus!

 

Thuiswerken is ideaal, vooral als je een eigen ruimte hebt met een deur die je achter je dicht kunt trekken. Mogelijk heb je geen zeeën van ruimte en heb je alleen een bezemkast tot je beschikking. Misschien heb je nog een loze ruimte onder de trap? Dan kun je daar je werkplek van maken. Of creëer een knus hoekje in de woon- of slaapkamer. Je moet immers roeien met de riemen die je hebt. Hieronder zijn de favoriete accessoires van Webmeubels voor je op een rijtje gezet. Wedden dat jij vanaf nu elke maandag je bed uitspringt en staat te trappelen om weer achter je toetsenbord te kruipen?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden