Industrieel design is hot!

  • Geplaatst op
  • Door Webmeubels
  • 0
Industrieel design is hot!

Ruwe oppervlakken van leer, bakstenen in het zicht, robuuste meubelstukken en onafgewerkte buizen, het zijn zomaar een paar kenmerken van de interieurstijl die we kennen onder de noemer ‘industrieel design’. Wat is industrieel design? Hoe is het ontstaan
en wat zijn de kenmerken?

Hoe het begon

In het begin van de 20 e eeuw kwamen steeds meer fabriekspanden leeg te staan. De productie werd overgeplaatst naar landen waar tegen lagere tarieven kon worden geproduceerd. Ondertussen groeiden de steden en daarmee groeide ook de vraag naar woningen.

De leegstaande fabrieken waren ideaal om wooneenheden in te creëren en langzaamaan ontstonden woningen waar de geschiedenis nog in het interieur terug te vinden was. Een nieuwe interieurstijl was geboren.

 

Kenmerken van industrieel design

Zoals de fabriekspanden aan het begin van de 20 e werden opgeleverd, net zo ruw zijn de ruimtes waar deze interieurstijl het best tot zijn recht komt. Naden mogen weer zichtbaar zijn en de kleur van bakstenen en stalen leidingen zijn de basis voor de inrichting. Veel grijze, terracotta en bruine tinten dus. De vloer kan van gepolijst beton zijn, maar ook houten of stenen vloeren zijn geschikt om de kamer een ruime, warme uitstraling te geven. ‘Less is more’ is erg belangrijk als je de kamer wilt inrichten in een industriële sfeer. Geen frutsels dus, maar een strak en overzichtelijk interieur.

 

Meubels die geschikt zijn in een industrieel interieur

De meubels die goed passen in een industrieel interieur kenmerken zich door eenvoud en warme, neutrale kleurtinten. Ze zijn over het algemeen robuust en kennen ruwe oppervlakken, die soms onvoltooid ogen. Onderstaande meubels geven een goed beeld van meubels die passen in een industrieel ingerichte eetkamer.

 

LABEL51 Flint eetkamerstoel

Deze eetkamerstoel, die gemaakt is van het beste PU leer, toont daarbij nog eens aan dat design niets hoeft af te doen aan comfort. Door de ronde vormen en het stevige leer, zit je altijd prettig. Het geblokte patroon geeft de stoel een vintage uitstraling. De stoel is verkrijgbaar in antraciet en taupe.

 

Esben eetkamerstoel

Een stoer buizenframe zittingen bekleed met prachtige microvezel stoffen en een rustieke houten armleuning. De Esben stoel misstaat in geen industriële inrichting.

 

LaForma Alberta eetkamertafel

Deze robuuste en loodzware tafel van LaForma is de must have in je industriële eetkamer. Het tafelblad is gefabriceerd uit een dikke laag cement, versterkt met kunsthars. Dit alles rust op een massief acaciahouten onderstel. De tafel heeft een neutrale bruin/grijze kleur, waardoor deze gemakkelijk te combineren is met andere items in de ruimte.

 

LABEL51 Eettafel Brussel

Een eettafel die aanzienlijk minder groot oogt dan de eetkamertafel hierboven, is de eettafel Brussel van LABEL51. Het tafeloppervlak is vervaardigd uit ruw mangohout, een duurzame en milieuvriendelijke houtsoort. De draad van het hout zie je terug in het tafelblad en dit geeft de tafel een karakteristiek uiterlijk. Het zwart metalen frame zorgt voor een industriële uitstraling.

 

 

Industriële verlichting

De industriële hanglampen zijn geïnspireerd door het praktische design van de oude fabriekslampen. Deze vaak gigantische lichtbronnen zijn echte "eyecatchers" in jouw interieur.

Welke meubels geschikt zijn voor jouw interieur is natuurlijk vooral afhankelijk van smaak. Kies je vooral voor hout of gaat je voorkeur uit naar metaal? Wil je een massieve tafel of een tafel die wat lichter in het gewicht is. En tot slot is ook de kleur heel persoonlijk. Stel jouw industriële eetkamer helemaal naar eigen inzicht samen en laat je inspireren door de artikelen in de webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden