Maak je meubels vloervriendelijk

  • Geplaatst op
  • Door Webmeubels
  • 0
Maak je meubels vloervriendelijk

Op een vloer wordt geleefd, en dat laat vroeg of laat zijn sporen na. Eetkamerstoelen en een laminaatvloer vormen helaas niet altijd een hele gelukkige combinatie.

Bij het verschuiven van meubels komt het nog weleens voor dat er plaatselijk slijtage en vervelende krassen ontstaan. Dit gaat ten koste van de uitstraling van de vloer, een bekende bron van ergernis.

 

Uiteraard wil je je kostbare vloer zo mooi mogelijk houden en dus is voorkomen beter dan genezen. Dat is gelukkiger makkelijker dan je denkt.

Om je stoelen vloervriendelijk te maken kun je een aantal maatregelen treffen. Met onderstaande tips fluisteren jouw stoelen binnenkort weer geruisloos over de vloer en kun je met een gerust hart de stoelendans doen.

 

-       Kies voor een dop van duurzaam drukvilt. Zorg ervoor dat je de dop stevig bevestigd en voorkom dat je behulpzame huisdieren ze er onderuit proberen te hengelen. Snijdt de viltjes op maat en lijm ze met montagekit onder de stoelpoten.

-       Ga je liever voor plastic doppen? Schuur ze dan op met grof schuurpapier, ontvet met ammoniak en bevestig met dubbelzijdig kleefband. De doppen zijn er in verschillende maten en kleuren, van stoel tot strijkplank.

-       Wil je liever wat meer stevigheid? Kies dan voor vloerglijders. Eenvoudig te bevestigen met een spijker of schroef. Er zijn ook glijders speciaal voor stoelen met een buisframe. De glijder klemt om de buis en blijft op zijn plek door een klein pinnetje.

-       Voorzie de poten van stoelpootsokken. Dankzij het flexibele design passen ze zowel op ronde- als vierkante stoelpoten. Gemaakt van slijtvast wol voor een optimale bescherming van je vloer. Een leuk DIY projectje als je helemaal into breien en haken bent.

-       Wil je meer warmte en knusheid in huis en tegelijkertijd je vloer beschermen? Kies dan voor een vloerkleed in de eethoek (link). Helemaal van nu! Het is een praktische én aaibare oplossing en tegelijkertijd een stijlvolle oppepper. Wanneer je het vloerkleed onder de meubels legt, lijkt de ruimte bovendien groter. Maak de eethoek af met transparante en ruimtelijke stoelen zodat het vloerkleed de eyecatcher van de ruimte wordt. Zorg ervoor dat alle poten van de stoel op het kleed passen, ook als ze niet aangeschoven zijn. Een vloerkleed is ook ideaal als geluidsdemper. Win-win situatie dus.

 

Heb je het nou heel bont gemaakt en zijn de krassen al zichtbaar? Kies dan voor was of laminaatvuller om de vloer op eenvoudige wijze te herstellen. Een minder voor de hand liggende keuze is olijfolie. Geloof het of niet, maar met olijfolie kun je kleine krasjes en beschadigingen in een handomdraai wegpoetsen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden