Overwinter met warm Scandinavisch Design

  • Geplaatst op
  • Door Webmeubels
  • 0
Overwinter met warm Scandinavisch Design

Simpel en ingetogen design, fijne natuurlijke materialen en veel gebruik van lichte pasteltinten dat is voor mij Scandinavisch design. Geen wonder dat de Scandinavische stijl gewild is want geen andere designstijl geeft zo een huiselijk en warm gevoel. Precies wat nodig is tijdens onze gure Noord Europese herfst en winter. Maar hoe creëer je die typische Scandinavische sfeer in jouw eigen interieur.

Kleurstelling

Kies voor simpele natuurlijke kleuren in je interieur. Muren en plafond hou je rustig met veel gebruik van wit, pastel blauw en grijze tinten. Natuurlijke materialen zoals de houten vloer, tafel of keukenblad werk je het liefst af met olie, Monocoat is een zeer makkelijk te onderhouden afwerking die wij zeer kunnen aanraden. Mocht je toch liever werken met lak, dan kies je voor een matte lak die zo min mogelijk vergeeld door zonlicht, Skylt is een goed product hiervoor.

 

Witte vloeren werken ook erg goed in een Scandinavisch interieur, maar wees je er wel van bewust dat geverfde vloeren erg snel slijten.

 

Licht

In Nederland klagen we weleens over de korte dagen in de winter, in Scandinavië moet men het met nog een paar uur minder doen. Daarom wordt het licht zo veel mogelijk gebruikt. Houd ramen vrij van gordijnen en hang spiegels op om het licht zo veel mogelijk te weerkaatsen. Het gebruik van witte muren zorgt ook voor een lichter geheel.

 

Kies de juiste meubels

Met simpele, praktische meubels hebben bedrijven als Ikea de wereld veroverd. Maar je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot “dertien in een dozijn” meubels voor het Scandinavische tintje. Neem nou de stoffen stoelen van LaForma, dat zijn betaalbare meubels gemaakt met mooie materialen die zo rond in een Scandinavische eethoek passen. Ook met de lampen met grote lichtbronnen van We Love Bulbs sla je de Scandinavische plank niet mis.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden