De ultieme survival gids voor succesvol samenwonen!

  • Geplaatst op
  • Door Webmeubels
  • 0
De ultieme survival gids voor succesvol samenwonen!

Yay! Eindelijk is het zover; tot over je oren verliefd besluit je te gaan samenwonen met je geliefde. Huisje, boompje, beestje…. vol enthousiasme zoek je alle interieurspullen bij elkaar. Maar dan ineens slaat de roze wolk om in een donderwolk.

Je partner wil zijn draaitafel plus zijn gespaarde auto collectie etaleren. En jij wil per se die brocante stoel van je oma als pronkstuk in de woonkamer. Help, wat nu? Hoe pak je dat aan zonder elkaar achter het behang te plakken? Hoewel je er misschien van overtuigd bent dat jouw smaak er eentje van wereldniveau is, moet je ineens ook rekening houden met een ander.

 

Op het gebied van interieur dient er dus nog het één en ander onderhandeld te worden. Want of je nu bij je prins op het witte paard of de vrouw van je dromen intrekt, bij samenwonen is het belangrijk dat een ruimte voor beide partijen als thuis voelt. Stel, jij houdt van een romantisch interieur met lieflijke pasteltinten, comfy kussens en een oase van planten. En je partner houdt van een strakke minimalistische inrichting waarin gemak en comfort centraal staan. Hoe kom je dan tot een gezamenlijk interieur?

 

Er zullen knopen doorgehakt moeten worden. Zelfs als jullie smaken voor je gevoel totaal niet bij elkaar passen, is er vaak een creatieve middenweg. Een beetje water bij de wijn doet al wonderen. Met onderstaande interieurtips wordt het inrichten van jullie liefdesnestje een feestje;

 

-      Maak moodboards.

Het is verstandig maar vooral ook heel leuk. Laat je inspireren en geef je creativiteit de vrije loop. Benadruk welke materialen, kleuren en stijlen je terug wil zien. Leg de moodboards naast elkaar en zoek overeenkomsten. Op basis van het moodboard kunnen jullie het gekozen interieur kritisch onder de loep nemen

 

-      Profiteer van de dubbele inboedel.

Maak er gebruik van dat jullie alles dubbel hebben. Meerdere bijzettafeltjes naast elkaar kunnen namelijk heel leuk dienen als salontafel. Of mix en match verschillende eetkamerstoelen voor een speelse look.

 

 

-      Creëer een nieuw kleurenpalet.

Ben jij fan van groen, maar is je partner meer van wit? Combineer en creëer een nieuw kleurenpalet. Kies voor een lichte basis, maar wel met contrasterende details. Zo krijg je een energiek en verrassend interieur.

 

-      Verzamel alle favorieten en wees bereid om concessies te doen.

Iedereen heeft wel een aantal favoriete item in huis waar je écht geen afscheid van kunt nemen. Kom elkaar tegemoet en sluit compromissen. Zoek naar gedeelde interesses, voeg ideeën samen en mix verschillende stijlen. Een vrouwelijk huis kun je stoerder maken door hier en daar wat zwart of donkerblauw toe te voegen. Of materialen als leer of beton.

 

-      Zorg ervoor dat ieder een eigen ingericht plekje voor zichzelf heeft.

Je eigen veilige plek waar je optimaal kunt ontspannen. Dit kan een luie stoel of een mancave zijn tot een inloopkast waar je al je kleding kunt uitstallen. Misschien niet heel romantisch, maar wel super praktisch.

 

-      Onderscheid je van de massa en geef jullie woning een persoonlijke twist door een gezamenlijk doe-het-zelf project.

Het brengt jullie nader tot elkaar en het resultaat geeft meestal een bevredigend gevoel. Een DIY project hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Denk aan een creatieve fotowand, een gepimpt bed van pallets of blaas je accessoires nieuw leven in.

 

 

En met sommige dingen is het misschien gewoon een kwestie van wennen. Soms moet je gewoon even braaf toestemmen omdat de ander er dolgelukkig van wordt. Kun je echt niet overweg met zijn rare vintage kast? Kijk ‘m dan even lief aan en vraag of je ‘m misschien mag omtoveren in een ander kleurtje.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden